Verdachte opgepakt in Baarn voor roof schilderijen Van Gogh en Hals

in Laren. Dieven wisten daar een schilderij van Van Gogh, "Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar", buit te maken. Enkele maanden later verdween een schilderij van Frans Hals uit museum Hofje van mevrouw Van Aerden in Leerdam.

In februari meldde kunstdetective Artur Brand al dat hij zowel het schilderij uit Leerdam als de Van Gogh uit Laren op het spoor was. Volgens een woordvoerder van de politie is de arrestatie van de Baarnaar een belangrijke stap in het onderzoek. Beide schilderijen zijn nog nog niet terecht.

De politie maakt niet bekend of een inval vanmorgen in de Brinkstraat in Baarn te maken heeft met de arrestatie van de verdachte. "Die actie was in verband met een lopend onderzoek", wil een woordvoerder alleen kwijt.

LEES OOK'Frans Hals-schilderij uit Leerdam gestolen door minderjarige jongens' 'Amersfoorter onderhandelde met politie over gestolen Van Gogh-schilderij'Eigenaar gevonden van ladder die mogelijk is gebruikt bij kunstroof LeerdamDieven van miljoenenschilderij klommen met spanband van stadsmuur LeerdamKunstroof in Leerdam, schilderij van Frans Hals voor derde keer gestolen

Lees meer...

Deel ons!

Close

Klik op onderstaande knoppen om ons te volgen.