Veroordeeld lid 'tandenstokerbende' meldt zich bij politie

jonge inbrekersbende uit Baarn gevangenisstraffen tot 20 maanden opgelegd. De groep maakte gebruik van de zogenoemde tandenstoker-tactiek en zorgde voor een heuse inbraakgolf in de omgeving van Baarn.

Van de zeven verdachten waren er vier minderjarig tijdens de rooftochten. De twee hoofdverdachten, 18-jarige jongens uit Baarn, worden gezien als leiders van de groep. Zij stuurden anderen aan om op verkenning te gaan en verdeelden de buitgemaakte spullen. Zij kregen 20 en 16 maanden jeugddetentie opgelegd.

Woensdagochtend deed de politie een inval in een woning aan de Prof Buyslaan in Baarn. Volgens de Baarnse journalist Caspar Huurdeman is de woning vorig jaar ook binnengevallen; dat was vanwege het onderzoek naar de 'tandenstokersbende'. Het OM kan niet bevestigen of het ingevallen huis de woning is van het betreffende lid van de tandenstokersbende.

LEES OOKPolitie valt huis Baarn binnen, mogelijk weer link met 'tandenstokerbende'Celstraffen voor jonge 'tandenstoker-inbrekersbende' uit BaarnOM wil celstraf voor meerderjarige 'tandenstoker-inbreker'OM eist 8 maanden jeugddetentie tegen lid van Baarnse tandenstokersbendeBaarnse inbraakcijfers opvallend gedaald na aanhouding tandenstokersbende

Lees meer...

Deel ons!

Close

Klik op onderstaande knoppen om ons te volgen.