Fietspad landgoed Pijnenburg gaat definitief niet meer open

Dit tot grote onvrede van fietsers, omdat daardoor de doorgaande fietsroute vanuit Baarn en Soest richting Hilversum werd afgesloten.

De wethouders Verkeer van de gemeenten Soest en Baarn voerden onlangs opnieuw een gesprek met landgoedeigenaar Per Insinger. Omdat het pad op priv├ęterrein ligt, konden de wethouders openstelling van het pad niet afdwingen.

Volgens de wethouders was het een goed gesprek, maar blijft Insinger bij zijn standpunt. Insinger stelt dat de natuur op het landgoed last heeft van de hoeveelheid fietsers en mountainbikers. Volgens de Natuurschoonwet heeft hij de verplichting om het landgoed open te stellen voor wandelaars, maar niet voor fietsers.

De gemeenten gaan nu kijken of ze de bestaande fietsverbindingen beter en veiliger kunnen maken. Hierover is de gemeente Baarn al in gesprek met de gemeenten Zeist en De Bilt. Ook komt er een nieuwe fietsverbinding tussen Soest en Hilversum achter Paleis Soestdijk langs. Het is nog niet duidelijk wanneer die verbinding wordt aangelegd.

LEES OOKFietsfanaten in actie om fietspad landgoed Pijnenburg: 'We willen niet hard tegen hard'Fietsers willen hekken weg rond Pijnenburg: ''Op de omrijroute is het fijnstofhappen''Vandalen slopen omstreden fietshekken rond landgoed Pijnenburg

Lees meer...

Deel ons!

Close

Klik op onderstaande knoppen om ons te volgen.