Vrouw die man neerstak tijdens betaalde sm-date in Eemnes verdacht van poging tot doodslag

tot doodslag en diefstal met geweld. Dat maakte de officier van justitie bekend tijdens de eerste rechtszitting in de zaak.

Het steekincident gebeurde op 28 september in een pand van het verhuisbedrijf aan de Eemweg in Eemnes. Verdachte Denise R., die oorspronkelijk uit Schotland komt, had in de loods afgesproken voor een betaalde seksdate met het 54-jarige slachtoffer. De man zou een voorkeur hebben gehad voor extreme vormen van seks, zoals verkleedspelletjes, sm en bondage.

Masker en hakbijl

Volgens de verdachte had de man zelf het mes in handen en verwondde hij zichzelf toen hij bij een worsteling met haar uitgleed. Maar volgens het OM wilde zij een dure fles parfum en 300 euro van de man stelen. Toen hij dat wilde afpakken, zou zij een mes uit haar tas hebben gehaald en hem in zijn buik en zijn bovenbeen hebben gestoken. Daarbij werden zijn darmen en lever geraakt en moest hij met spoed worden geopereerd.

[Tweet:https://twitter.com/RiksOzinga1/status/1348562780916477954]

De advocaat van Denise R. beschreef uitgebreid hoe het de bewuste nacht volgens haar cli├źnte was gegaan. Denise werd door een begeleider naar het bedrijventerrein in Eemnes gereden voor een betaalde seksdate met het slachtoffer. Toen de vrouw het pand binnenging stond de Baarnaar bovenaan de trap te wachten. Hij zou zwarte latex handschoenen en een zwart masker hebben gedragen en gaf de vrouw lingerie die zij van hem moest aantrekken. Het afgesproken bedrag had hij in een enveloppe voor haar klaargelegd.

Zij zou overrompeld zijn geweest toen ze zag dat er een camera was en de man een hakbijl in zijn hand had. De camera was voor de veiligheid en de bijl maakte deel uit van het spel, zou hij hebben gezegd. Volgens R. wilde zij vertrekken, maar weigerde de man de deur te openen. Zij zegt dat zij een brandblusser pakte om zich te kunnen verdedigen. De man zou vervolgens met een mes op haar zijn afgekomen en tijdens de worsteling die ontstond zou hij zijn gevallen, waarbij hij zichzelf verwondde, zegt de advocaat van de vrouw.

Wisselende verklaringen

De officier van justitie gelooft de vrouw niet, omdat zij tijdens het onderzoek wisselende verklaringen heeft afgelegd over wat er zou zijn gebeurd. In een afgetapt telefoongesprek heeft zij daar met haar ouders afspraken over gemaakt, zegt het OM. Ook zit haar dna op het mes en het moeilijk voor te stellen dat de buikverwondingen en de diepe steekwond in het been van het slachtoffer per ongeluk zijn veroorzaakt.

[Tweet:https://twitter.com/RiksOzinga1/status/1348557991214252034]

R. was vandaag zelf bij de zitting aanwezig. Het was lastig voor te stellen dat de kleine mollige vrouw, die was gekleed in witte bloes met kanten kraag, aan sm doet. Zij is volgens haar advocaat geen ervaren sekswerker, maar oorspronkelijk directiesecretaresse. Zij zou zijn afgekeurd, vanwege zware verwondingen die zij opliep tijdens een brand in haar appartement. Ook zou zij twee keer slachtoffer van verkrachting zijn geweest.

Onderzoek afgerond

Het onderzoek is volgens het OM zo goed als al klaar. Het sporenonderzoek is afgerond en de verdachte is door een psychiater onderzocht. De rechtbank wil nog wel haar chauffeur extra laten verhoren, die zat destijds buiten de verhuisloods in zijn auto op haar te wachten. Hij schijnt het slachtoffer al langer te kennen, omdat hij geregeld vrouwen naar hem brengt. Ook de Baarnaar zelf wordt nog een keer verhoord bij de onderzoeksrechter.

Een datum voor de inhoudelijke behandeling van de zaak is nog niet vastgesteld, maar dat waarschijnlijk niet heel lang meer duren. De rechtbank besliste vandaag wel dat de verdachte voorlopig vast blijft zitten.

Lees meer...

Deel ons!

Close

Klik op onderstaande knoppen om ons te volgen.