Enquête over 'oerlelijk' stroomhuisje in Baarn

bouw van een 'oerlelijk' transformatorhuisje pal voor een monumentale kerk in het centrum.

Het college komt inwoners nu tegemoet door het uiterlijk van het stroomhuisje aan te passen. Op de website van de gemeente staat een enquête met daarin zes opties om het transformatorhuisje te verfraaien. De mogelijkheden zijn o.a. om het gebouw te camoufleren met beplanting, om er een reusachtig insectenhotel van te maken of om er een fotoprint tegenaan te maken.

Ophef

Vorig jaar ontstond ophef tijdens de bouw van het stroomhuisje. Volgens sommige inwoners verpest het stroomhuisje de uitstraling van het centrum. Ook verschillende lokale politieke partijen waren onaangenaam verrast toen het gebouw pal voor de monumentale Pauluskerk op De Brink werd geplaatst.

[Image:2782521|Het transformatorhuisje op De Brink in Baarn, zoals het er nu uitziet.]

Toch is er volgens het college weinig aan te doen. Het huisje is volgens Stedin nodig om te zorgen dat iedereen in het centrum voorzien kan worden van stroom en er was geen andere locatie geschikt. Een aanpassing van het uiterlijk moet inwoners weer tevreden stellen.

Enquête

De gemeente wil in de toekomst inwoners vaker betrekken bij het maken van besluiten. "We zijn als college erg benieuwd naar de mening van Baarnaars", legt wethouder Hugo Prakke uit. "Ik wil daarom ook iedereen oproepen om te stemmen. Op die manier maken we Baarn met elkaar weer een stukje mooier."

Het resultaat van de enquête is uiteindelijk niet bepalend, maar zal als een zwaarwegend advies worden meegenomen in de besluitvorming. Stemmen kan tot en met 29 januari. Er zijn inmiddels al honderden stemmen uitgebracht.

[Image:2782522|Het transformatorhuisje gecamoufleerd met planten.][Image:2782525|Het stroomhuisje als reusachtig insectenhotel.][Image:2782543|Het omstreden elektriciteitshuisje met een historische fotoprint.]

LEES OOKOphef over transformatorhuisje Baarn: 'We hebben dat oerlelijke ding niet nodig op De Brink'

Lees meer...

Deel ons!

Close

Klik op onderstaande knoppen om ons te volgen.