Vader de cel in voor mishandelen agenten op woonwagenkamp Baarn, dochter moet later voorkomen

een schadevergoeding van 250 euro betalen aan twee agenten. De politierechter achtte tijdens een snelrechtzitting bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan fysiek en verbaal geweld tegen de politie.

Op 30 december ging de politie naar het woonwagenkamp na een melding over een vuurwerkoverdracht. Er ontstond volgens de politie en het OM een grimmige en agressieve sfeer. Zeker zes mensen werden aangehouden, onder wie een vrouw die ervan verdacht wordt dat ze met haar auto over de voet van een agent is gereden. Zij verzette zich hevig tegen haar aanhouding en negeerde een stopteken, stelt het Openbaar Ministerie.

Schoppen en bijten

De man die vandaag is veroordeeld, is de vader van deze vrouw. Hij wilde haar helpen. Om hem tegen te houden gebruikten agenten hun wapenstok. "In zijn razernij bleef de man proberen bij zijn dochter en kleinkinderen te komen, waarbij hij agenten schopte en beet en grove beledigingen uitte. Na het gebruik van pepperspray kon hij worden aangehouden", aldus het OM.

De veroordeelde man zit sinds zijn aanhouding in voorarrest. De dochter zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. Zij wordt verdacht van onder meer poging zware mishandeling, vernieling en bedreiging.

Lees meer...

Deel ons!

Close

Klik op onderstaande knoppen om ons te volgen.